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〒248-0011 神奈川県鎌倉市扇ヶ谷 3-3-24  TEL 0467 67 1339 (JR横須賀線『鎌倉駅』より西口を出て、北に徒歩約15分。駐車場はございませんので公共パーキングをご利用下さい。)   金・土・日・月    12:00 - 6:30(L.O.6:00)   火・水・木      定休日 カノムパンは2000年に神奈川県の葉山町でスタートし、2015年に鎌倉市へ引っ越しました。 そして元々、鎌倉の扇ヶ谷にあったcafe terre verteと合併し「terre verte(テールベルト)とカノムパン」という、ゆったり食事を楽しんだり本を読んで寛げるベーカリーカフェになりました。店内では、英国や北欧で選んできた雑貨、詩集やZINE、オーダーメイドの革靴なども販売してます。 素材の味を生かした飽きのこないパンを焼きたい── お気に入りのバターやジャム、とっておきのオリーブオイルやスプレッドをつけて食べたり、毎日の食事に添えて欲しい。だから必要でない材料や動物由来の原料を極力無くしたシンプルでラスティックなパンを焼いています。 カノムパンが目指しているのはビーガン、ベジタリアンの方もお楽しみいただける個性的でユニバーサルなパンです。 パンについて 国産の小麦やライ麦、約20年間継いでいる自家製玄米酵母、ミネラルウォーター、ゲランドの塩で作ります。県内産(神奈川県藤沢市)原麦を石臼で挽いてパン生地に混ぜることで、力強い小麦の香りと甘味、モッチリしつつも歯切れの良い食感を出しています。パンに使うドライフルーツ、ナッツ類、スパイス、ハーブなども高品質なものを厳選しています。 パンの保存方法 ジップロックなどの密封できる容器に入れ、直射日光、高温多湿を避けて保存してください。パンは発酵食品です。食べる分だけスライスして残りを容器に戻せば、日々熟成していく味や香りの変化を楽しめます。 水分や油分の多い、バナナパン、ごまクミン、味噌ローフ、ココナッツチーズ、コンプレ100は比較的早めにお召し上がりください。冷凍すれば長期保存も可能です。スライスしたパンをくっつかないようにジップロックなどに入れて、冷凍庫に保管してください。 パンの焼き戻し方 適当な大きさにスライスします。乾燥して硬くなったパンは刃が滑って危険です。丸いパンは裏返して底面から、カットしてあるパンは断面から刃を入れましょう。軍手着用をお勧めします。 パンが乾燥して硬くなっている時は、パン全体に霧吹きなどで水分を与えてオーブンやトースターで温めてください 。庫内が狭い場合は、初めにパンをアルミホイルで包んで数分、さらに剥がしてトーストしてください。(焼き時間はトースターの出力、庫内の広さ、トーストする枚数で変わります) 蒸し器で蒸すのも違った味わいで美味しいですが、忙しい朝なら、電子レンジを使えば同じようにできます。だいたい数十秒、ホワッと湯気が出て来たらOKです。冷凍保存のパンは自然解凍して同様にしてください。 パンが残ったら 時間がたってパンが硬くなったしまった時は、フレンチトースト、パン粉、オニオンスープなどに再利用してみてください。一味違った贅沢な美味しさが楽しめます。 3-3-24, Ougigayatsu, Kamakura Shi, Kanagawa Ken, 248-0011, Japan  TEL +81 467 67 1339 (Walk up north from west exit of JR Yokosuka Line Kamakura station, about 15 minutes. We have no parking, please use the nearby coin parking.)   Fri, Sat, Sun, Mon    12:00 - 6:30(L.O.6:00)   Tue, Wed, Thu     holiday Khanompang started in Hayama Machi, Kanagawa Ken in 2000, and moved to Kamakura Shi in 2015. It was merged with cafe “terre verte”, which was already located in Ohgigayatsu in Kamakura. It became a bakery cafe "terre verte and khanompang" where you can relax, enjoy a meal or read a book. We also deal in anthologies, ZINEs, and tableware which selected mainly in UK and Scandinavia, and You can purchase custom made shoes and furniture in our tiny shop. Making bread using good material with rich flavor, this is what we're aiming for –– We would like you to have the bread for your daily dining. so you can enjoy the flavor with your favorite jam, butter or the best olive oil. The bread which was made without unnecessary material such as ingredient derived from animal is very simple and rusty.  Our goal is to make unique and universal bread for all people including vegetarian and vegan. About our bread  The material for bread is domestic wheat and brown rice yeast of 20 years, mineral water, Guérande salt. The bread can have a glutinous texture with aroma and sweet taste of wheat  by mixing the local wheat was grinded with stonemill. We also carefully select high quality dried fruits, nuts, spices and herbs. Storage method  The bread should be kept in sealed  container in a cool and dark place. It is naturally leavened food, so take only a portion that you will eat. By doing so, you can enjoy the aroma and taste of  the bread more and more. Bread such as "Banana Bread Evo. V", "Sesame & Cumin Seeds", "Miso Loaf", "Coconut Cheese", and "Complet 100" must be eaten comparatively early. But in the freezer, it'll be possible to keep them for long term. Put sliced bread in a plastic bag like zip-loc so that it doesn't stick. How to rebake a bread at home  Slice the bread into proper size.  Dried and hardened bread is slippery and dangerous. The round bread, should be turned over and cut from the bottom of the bread. And cut bread should be cut into blade from cross-section. Better wear gloves when cutting.  Spray water to the hardened bread and bake them in the oven or toaster. When baking in a small oven or toaster, wrap the bread up with tin foil and bake a few minutes, after that take off the tin foil, and bake more.(baking time depends on the power and size of oven or toaster and number of bread.)  Steaming bread with steamer is also different and tasty. But in busy morning, you can do the same with the microwave. Heat up for a few seconds. If you see steam lightly, it's done. If it's frozen bread, defrost them naturally and do the same way.